Редактор: e-mail: кадър bTVАко слизате сам да си изхвърляте боклука, може и

...
Редактор: e-mail: кадър bTVАко слизате сам да си изхвърляте боклука, може и
Коментари Харесай

Здравният министър: Ако слизате сам да си изхвърлите боклука, може и без маска. Ако чакате на опашка без дистанция – с маска

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Ако слизате самичък да си изхвърляте боклука, може и без маска. Ако обаче чакате на опашка за PCR тест, за промяна на документите или на дълга опашка пред хранителен магазин без отдалеченост, би трябвало да се носят навън. Този образец даде пред публицисти здравният министър Костадин Ангелов.

Той съобщи, че детайлностите към това къде тъкмо би трябвало да се носят маски навън и в какви случаи, сега не престават да се разискват от специалистите на здравното министерство. Окончателният вид на заповедта ще е подготвен до края на деня, съобщи проф. Ангелов. Той сподели, че предстоящият резултат от този по-сериозна мярка е намаляване на инфектираните с 30 %.

„ Преследваме здравна целенасоченост, здравна логичност “, сподели министърът. Той показа също, че главният проблем на здравната система сега не са леглата, а лекарите и медицинските експерти. „ Много от тях са изтощени, доста от тях с положителни резултати към този момент “, сподели Костадин Ангелов.

„ Тези маски, които се горяха нощес, можеше да отидат там, където има потребност от тях “, разяснява също по този начин министъра. Той сподели също, че няма да влиза в спор с лекари, които настояват, че маските навън са безсмислени, тъй като въпросът е разискван с националните експерти. „ Ако не мога да имам вяра на тях, на кого да имам вяра? “, риторично попита министърът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР